Mark Härads Släktforskarförening


Ännagården
Vår förening startade den 21 november 1984 av ett 30-tal släktforskare. Föreningen har vuxit och kan idag räkna till över 300 medlemmar. Vi är stolta över att vara en förening som just nu har flera projekt som känns spännande. Bland annat så skannar vi över 80 000 porträttbilder från Kinnas gamla fotografer. Vill du vara med i detta spännande arbete får du gärna höra av dig. Bilden visar Ännagården där vi finns idag.

Lördag 11 november kl. 11 – 14 Ännagården: Återigen har vi öppet hus på Ännagården med möjlighet till DNAtopsning.

Söndag 19 nov kl. 15.00 Kinna Församlingshem: Pär Sandin är ordförande i Marks Fornminnesförening. Vice ordförande i föreningen är Leif Edvinsson. Föreningen har nyligen gett ut boken ”Din guide till fornminnen i Mark” där föreningen berättar om ca 20 olika fornlämningar i kommunen. Med en del av dessa fornminnen som grund och några andra historiska lämningar berättar de om Marks utveckling de sista 14 000 åren, från den tid då landet reste sig när inlandsisen drog sig tillbaka till i dag.

Onsdagar på biblioteket! -Här får du hjälp med dina rötter

 Sedan flera år hjälper vi personer som är intresserade av sina rötter. Onsdagar på biblioteket 17 – 19. Vi börjar den onsdagen den 13 september! Klicka här så hittar du mer information. Under sommaren gör vi uppehåll men vi återkommer i höst.

Här nedan får du det senaste från vår Facebooksida! Alltid aktuellt!!

4 months ago
Sveriges Släktforskarförbund

I dag recenserar Ted Rosvall Ancestrys nya vigselregister på Rötterbloggen. Håller du med?

5 months ago
Släktforskardagarna 2017 i Halland

Fler föreläsare: lördagen avslutas med Sven Larssons föredrag "Ätrans dalgång - ett gränsland" och söndagen börjar med Johan Lindhardts föredrag "Långarydssläkten".

5 months ago
Sveriges Släktforskarförbund

Namnet blir ett annat, men verksamheten kommer att vara sig lik. Snart går det att leta efter sina emigrerade anor i Svenska Migrationscentrets databaser igen!

5 months ago
Emigrantforska på nätet

En produkt i Rötterbokhandeln, nätbokhandeln för dig som släktforskar.

5 months ago

Släktforskarcafèt är inställt i morgon.
Av olika anledningar har jag inte möjlighet att hålla i släktforskarcafeet imorgon.
Tidigare gånger har det tittat in en eller två personer förutom ... See more

5 months ago
Släktforskardagarna 2017 i Halland

Men tro inte att vi bara fikar! Föreläsningsgruppen har jobbat hårt med att få fram ett fantastiskt föreläsningsprogram! En person som kör dubbla föreläsningar både på lördagen och ... See more

5 months ago

De som läst vår annons i Bt föreningskalendern i dag om utflykten till Vilgs kvarn Fotskäl ser att det står Ullared men det skall inte vara med för där har Borås tidning skrivit fel. Har ... See more

5 months ago

Du missar väl inte att vi har Öppet Hus lördagen den 13 maj kl.11 - 14. Vi samarbetar då med förläggargårdsföreningen som i samband med Väverskans dag har utställning på Ännagården. ... See more

6 months ago

Jag skulle vilja ha gatuadressen till församlingshemmet där föredraget ska vara på söndag.

6 months ago

« 2 av 8 »