ÄnnagårdenVår förening startade den 21 november 1984 av ett 30-tal släktforskare. Föreningen har vuxit och kan idag räkna till över 200 medlemmar. Vi är stolta över att vara en förening som just nu har flera projekt som känns spännande. Bland annat så skannar vi över 80 000 porträttbilder från Kinnas gamla fotografer. Vill du vara med i detta spännande arbete får du gärna höra av dig. Bilden visar Ännagården där vi finns idag.

Årsmötet ägde rum den 11 augusti i Mariebergsparken. Det blev återval för såväl styrelse som övriga val. 

Närmast arrangerar vi ett föredrag med Margareta Edqvist som pratar om Resandeforskning. Platsen är Kinnaborgsalen och tiden som gäller är 31 oktober. Inträde – 50 kr för medlemmar och 70 kr för icke medlemmar och fika ingår.

För de senaste aktiviteterna och vad vi gjort den senaste tiden har vi valt att använda Facebook. Vi heter Släktforskarna i Mark. En mer publik plats och vill du veta det senaste så leta upp oss på Facebook. 

Här nedan får du det senaste från vår Facebooksida! Alltid aktuellt!!

1 vecka sedan

Kinna 1940 talet. Se merSe mindre
Visa på Facebook

1 vecka sedan

Hej. Undrar om det finns någon i gruppen med anknytning till familjen Rapp. Se merSe mindre
Visa på Facebook

1 vecka sedan

Detta är Elias Andersson f. 3/7 1823 Stommen, Fritsla och Johanna Carlsdotter f 3/1-1831 lilla Björstorp. De bodde på torpet Flyåsen som tillhörde Revesjöholm i Revesjö. De fick nio barn, ett av barnen var min mors farfar Otto-Linus Eliasson. Det sägs att Johanna var oäkta barn till ? Kuylenstierna. Är det någon mer här som också stammar från Johanna och Elias som hört samma historia? Se merSe mindre
Visa på Facebook

1 vecka sedan

Ibland är det extra trevligt när posten varit här, idag är en sån dag! Föreningens tidning Mark-Rötter ska läsas från pärm till pärm 😃I dagens nummer finns bland annat en artikel om synske Nils i Älekulla – den ska jag läsa till kaffet!Vill du också få tidningen i din postlåda? Då skickar du ett mail till mhsf@mhsf.se och skriver att du vill bli medlem, din adress, telefonnummer och mailadressen. Att vara medlem kostar endast 200kr/år, familjemedlemmar och ungdomar betalar bara 50kr/år. Gå gärna med i föreningen! Se merSe mindre
Visa på Facebook

2 veckor sedan

Vill gå med i gruppen Se merSe mindre
Visa på Facebook