Tidigare möten och sammankomster

För information om senare aktiviteter så följ oss på Facebook. Där daterar vi upp oss kontinuerligt . Du hittar oss under namnet ”Släktforskarna i Mark”.

————————————————————————————————————————————

Birgit Carlsson berättade om glömda gravstenar

22 november 2015

Ett mdagens möte 1ycket intressant föredrag levererade Birgit Carlsson i kommunhuset i Kinna om Horred, Istorp och Öxnevallahembygdsförenings projekt år 2014, att tvätta och tyda gamla gravstenar från 1600- och 1700 talen på våra begravningsplatser. Här hittade man texter som vi idag inte finner på våra gravstenar. Texternas utformning var också mycket spännande att se hur Birgit tillsammans med de andra i projektet lyckades lösa hur det skulle uttydas. En underbar och spännande eftermiddag var det! Gå gärna in och kommentera på vår Facebooksida

dagens möte 2

___________________________________________________________________________________________________

Fritslas storhetstid med Winqvist fabriker

I Kinnaborgssalen söndagen den 18 september berättade Jan-Åke Stensson om Fritslas största företag L J Winqvist, om företagets historia och vad det betytt för Fritsla, dess uppgång och fall. Företaget är för evigt förknippat med det mesta som är Fritsla idag.Cirka 35 personer hade samlats i Kinnaborgssalen denna dag.

stensson två stensson ett stensson tre